Vain elämää, ei sen enempää..

tiistai 8. toukokuuta 2012

Ihana kamala viikonloppu

Edellisestä kerrasta onkin jo aikaa... Ja ihan postausta tarkoitan! :) 
Mutta meillä oli viikonloppuna vieraita niin enpäs sitten kerennyt kirjoittelemaan tännekään. Tai no jos vieraiksi voi kutsua mun äitiä ja Jaron kummisetää.. Vaikka yhtään ei kyllä tuntunut siltä että meillä ois ees vieraita, vaan enemmänkin tuntui kuin meille ois muuttanut yksi henkilö lisää asumaan, ja tällä en tarkoita äitiäni vaan Jaron kummisetää. Mulla oli niin kireellä hermot koko viikonlopun että hyvä et edes selvisin siittä ilman hermolomaa! 
Mun mielestä on kivaa jos meillä käy vieraita ja vaikka yökyläilemässäkin, ja mielelläni teen ruuatkin vieraille mut jossain kai se rajakin täytyy mennä?? Selvennän vähän. 
Kyseessä on siis aikuinen ihminen, joka käy töissä, ja jolla ei varmastikaan ole rahaongelmia. Lauantai illalla kun hän saapui, kysyin että jos hän voisi käyttää seuraavana päivänä muutaman kilsan päässä prismassa, niin saisi sieltä ostettua niin isolle porukalle halvemmalla ruuat kuin mitä tuosta meidän lähikaupasta. (me emme siis omista itse autoa) 
Vastaukseksi sain, joo tietenkin, kunhan bensarahaa maksaa. No joo tietenkin maksetaan, sehän on itsestään selvyys. Seuraavana päivänä pyysin peteä kysymään että paljoko se tahtoo siittä kauppareissusta sitä bensarahaa, vastaukseksi saatiin että no jos 20 euroa. (!!) Siis haloo, Prismaan on meiltä matkaa max 2.5 kilsaa ja sielt takas, yhteensä siis maksimissaan 5 kilsaa ois tarvinnu ajaa. Ja tällä kummilla on lähes uus auto, niin se ei varmaan kuluta niin paljon bensaa että siittä reissusta pitäs 20e maksaa. 
Ei siin viel mitää, oisin mä sen maksanu sille, JOS se herra ois sit vaikka ruokakustannuksiin osallistunu jollai tapaa, mut ei. Ei ees kysyny että voiko hän ostaa jotakin jääkaappiin, vaan päin vastoin, piti kyllä huolen että kaikki tulee syötyä! 
Mitään muuta tää kummi ei meillä tehny kuin nukkui, söi ja istui koneella. Ja sitten kaikille pitää kertoa kuinka hän on kummipojan kanssa leikkimässä. Voihan leikkimistä sitten varmaan ollakin se että lököilee sohvalla ja värkkää puhelimella ja välillä vilkasee Jaroa että mitä se touhuaa. Siis mä en voi käsittää tollasta touhuu aikuselta ihmiseltä. 
Eilen, kun äiti ja tää kummi lähtivät takaisin pohjoseen, niin äiti oli odottamassa täällä meillä kahden jälkeen lähtöä, kun tuolla kummilla oli lääkäriin aika kahdelta. No meni tunti, ja toinenkin, mitään ei kuulunut.. Sitten kun pete pääs neljältä töistä niin äiti pyys soittaan tuolle kummille, selvis et se oli mennyt jonkun kaverin luokse. Eikä sitten viitsinyt mitään ilmottaa, äitin kans turhaan ootettiin tääl neljän seinän sisällä, vaikka ulkona oli aivan taivaallisen ihana ilma!! Mut eipä me mihinkään voitu täältä mennä ku aateltiin et kohta se kuitenkin tulee ja sitten lähtevät samantien kun matkaa kuitenkin on se 300km. No kivaahan se on varmaankin muita ootattaa ja mennä miten huvittaa ja eipähän sitä muille tarvi ilmotella mitään lähtöajoista yms yms..! 
No sitten kuiten pian sen jälkeen kun pete oli tullut töistä kotiin niin saapui tämä kummikin, heti ensimmäisenä tietokoneelle ja syömään. Ei siin mitää, tietenkin on hyvä syyä ennen pitkää ajomatkaa mut tarviiko sitä koko jääkaappia tyhjentää? Kaiken huipuksi ruuan kans kyytipoikana meni maitoa, joka juotiin loppuun viimeistä pisaraa myöten SUORAAN PURKISTA! Ei sit yhtään niinku aateltu sitä et muutki saattas haluta juua sitä.. ja toki, kyllä kaupasta saa maitoa lisää mut en mä ainakaan kehtais kylässä mennä nuin tekemään. Kotona voi sikailla miten huvittaa mut onko se sikailu pakollista vieraassa paikassa??? 

Ja tässä postauksessa ei ole nyt tarkoitus märistä ja valittaa siittä ku vieraat syö meillä, vaan halusin tulla avautumaan jonnekin tuosta kummista. 
Kai minunkin kiltteydellä jossakin saa raja mennä? 
Mut silti edelleen miten se kummi kehtaa pyytää 20e bensarahaa muutaman kilsan matkasta ja  syyä jääkaapin tyhjäksi? ei mee mun jakeluun. Ja kuten jo aiemmin sanoin, niin oisin ilomielin maksanu sitä bensarahaa sen verran jos tuo kummi ois ostanut jotain ruokaa edes, vaikka sitten vaikka sen yhen leipäpussin mut ei niin ei. Ei meillä oo mitkään huippuluokan tulot kuten hällä, niin käyttäytyy noin?! 
Ja lähtiessä ei edes kiittänyt mistään, Jarolle vain sanoi heiheit! 

Anteeksi jos tämä postaus on kauheen epäselvä suttura, hankala kirjottamalla kertoa ja selittää. 
Ja ANTEEKSI jos tämä kyseinen kummi lukee tämän, mutta mulla ei vaan järki anna ymmärtää tota käytöstä. Ja pahalla tää ei oo kirjotettu. Mut mulla helpottaa omat ajatukset kun saa kirjoitettua niitä. 

2 kommenttia:

  1. Ahaaa.. Nyt ehkä käsitän vähän paremmin, mitä sillon eilen tosta viikonlopusta vihjasit..

    VastaaPoista
  2. Huhheijakkaa! Toivottavasti lukis tämän ... :) ja vähä funtsis et miten tuli käyttäydyttyä..
    En Heidi ymmärrä miten oot voinu olla hiljaa vaan.
    Jos meillä joku käyttäytyis samalla tavalla ni avaan kyllä suuni ja samantie! :D

    VastaaPoista